top of page

NAŠA ZGODBA

Sredi majhne vasice, na sončnem slemenu, je leta 2005, natančneje 23.12.2005, svoja vrata odprla majhna domača gostilna, takrat imenovana DVA V ENEM (BAR). Gostilna je bila priljubljena pri gostih, tako domačih kot tujih. Mladi gostje so jo poimenovali kar Gorički Spartacus.

Vse neprespane noči in trdo delo so rodile idejo, da bi gostom morali ponuditi še nekaj več. Tako smo leta 2010 začeli pripravljati hrano. Potrebni so bili dodatni prostori, zato smo na prednji strani gostilne dodali teraso za približno 40 oseb. Gostom smo ponudili obložene kruhke in prigrizke. Dozidali smo še kamin, v katerem smo občasno pekli mešano meso, odojka in druge vrste mesa. Število gostov je naraščalo, povpraševanje po hrani je bilo vedno več. Gostilno smo razširili tudi znotraj, ji dodali po en prostor za približno 40 oseb. S to razširitvijo smo lahko začeli sprejemati skupine, kuhati kosila in večerje, prirejati rojstnodnevne zabave in druga slavja. Gostov je bilo vedno več, gostilno oz. bar smo morali preimenovati v GOSTILNO PRI ZVONIKU. Povečati smo morali število zaposlenih, tako v strežbi kot v kuhinji. Kuhinjo smo preuredili in jo uporabljamo še danes.

Z razvojem gostilne se je pokazalo, da bi tudi v notranjem prostoru potrebovali še eno krušno peč, kjer bi lahko pripravljali jedi izpod peke in pice. Peč smo zgradili leta 2016 in začeli s peko pic.

Februarja 2018 smo se prijavili na tekmovanje v peki pic, kjer smo zmagali ostale tekmovalce, in postali DRŽAVNI PRVAKI V PEKI PIC! Lastik OKREPČEVALNICE PRI CIMEŠTRU, gospod Martin Žokš, je 5. junija 2018 na Svetovnem tekmovanju v peki pic v Italiji, v Neaplju zastopal in dosegel odlično 27. mesto od 640 nastopajočih.

Leta 2018 smo v prvem nadstropju uredili še konferenčne prostore kje sprejemamo tudi do 80 ljudi. Ponosni smo na dosežen uspeh, ki nas spodbuja, da pridno delamo še naprej.

Kolektiv OKREPČEVALNICA PRI CIMEŠTRU vas še naprej vabi na obisk ob dobro hrani in pijači. Obiščite nas od srede     do nedelje, privoščite si prave, domače in okusne jedi, jedi po naročilu, pice in se osvežite z domačimi sokovi ali raznovrstnimi drugimi pijačami!  ​Ponujamo prostore za zaključene družbe (do 80 oseb), letno teraso, prostor za piknike, otroško in nogometno igrišče, konferenčne prostore in še kaj.

bottom of page